Απολαύστε το αγαπημένο σας κρασί, με συνοδεία καλών ποιοτικών ξηρών καρπών!
Απολαύστε το αγαπημένο σας κρασί, συνοδεία καλών ποιοτικών ξηρών καρπών και μεγιστοποιήστε την απόλαυση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα οφέλη της κατανάλωσης ξηρών καρπών!
1) Μία απλή και ωραία ιδέα είναι να βάλετε μερικά αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε μία πιατέλα μαζί με ποικιλία τυριών.
2) Μια ακόμη ιδέα συνοδευτικού για κρασί είναι οι μπρουσκέτες.
Προτείνουμε έναν ιδανικό συνδυασμό για να απολαύσετε με ένα λευκό κρασί. Κόψτε μία γαλλική μπαγκέτα σε λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με σάλτσα πέστο βασιλικού και από πάνω βάλτε ντοματίνια κομμένα στη μέση. Πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι και τριμμένο καρύδι ή φιστίκι για ντεκόρ και γεύση.
3) Λουκάνικα με κάστανα και αποξηραμένα σύκα
ΥΛΙΚΑ
1–1½ κιλό λουκάνικα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1½ φλιτζ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
10 σύκα αποξηραμένα Almanda
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα σε παχιές ροδέλες και τα προσθέτουμε σε τηγάνι που έχουμε βάλει 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι και να βγάλει τα υγρά του.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και τα μισά κάστανα. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και μεταφέρουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι σε ένα πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κάστανα και τα σύκα.Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα και σερβίρουμε ζεστό.