ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Συχνά συγκρίνεται με τις μαύρες σταφίδες, ωστόσο η σύνθεση της κόκκινης σταφίδας είναι πολύ διαφορετική.

Πρώτον, η κόκκινη σταφίδα είναι πιο ζουμερή και έχει περισσότερους σπόρους. Η κόκκινη σταφίδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχει και ποσότητα ασκορβικού οξέος. Εκεί που υπερέχει όμως από τα υπόλοιπα φρούτα, είναι στην τεράστια περιεκτικότητά της σε Βιταμίνη Α.

Επιπλέον, στη σύνθεση των κόκκινων φρούτων περιλαμβάνονται οργανικά οξέα, βιταμίνες, β-καροτένιο και ιχνοστοιχεία. Η κόκκινη σταφίδα περιέχει λιγότερη ζάχαρη από τη μαύρη, επομένως χρησιμοποιείται ενεργά και για απώλεια βάρους.